Probleem oplossen

Voor mijzelf

Ik heb hoge verwachtingen van mezelf en anderen.
Ik krijg mijn leven niet op orde.
Ik durf niet te praten in een groep.

Een belangrijk doel van coachen is jou helpen een probleem waar je in je dagelijkse leven last van hebt te laten verdwijnen. Ik help je ontdekken waar je probleem vandaan komt en hoe je hiermee kunt omgaan. Door je probleem te bespreken, komen we erachter of jij je probleem kunt loslaten, oplossen, aanvaarden of misschien zelfs kunt omarmen. Sommige problemen blijken namelijk niet echt een probleem, maar een kans.

Jij hebt je eigen verwachtingen
Hoe jij denkt en doet, bepaalt hoe je omgaat met situaties. Je hebt daarbij je eigen verwachtingen. Staan je verwachtingen je feiten in de weg, dan ontstaat een irritatie. En daarmee de bron van je probleem. Meestal heb je niet door wanneer en waarom dit probleem ontstaat en wortelt het zich diep in je. Tot je er bijna dagelijks mee wordt geconfronteerd. Probeer dan nog maar eens te begrijpen wat erachter je probleem zit. En om deze te laten verdwijnen. 

Gedrags- en denkpatronen signaleren
Door naar jou te luisteren, je vragen te stellen en je te confronteren, ben ik in staat gedrags- en denkpatronen bij jou te signaleren, benoemen en bespreekbaar te maken. Mijn inzichten deel ik met jou, wat maakt dat je tot verrassende inzichten komt achter de oorzaak van je probleem. En dan kun je hem gaan aanpakken.

Je probleem anders bekijken
Vertel mij jouw verhaal en analyseer samen met mij jouw probleem. Door je manier van denken en doen te veranderen, leer je makkelijker om te gaan met je situatie of probleem.